ladyguin.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  eXTReMe Tracker
   
   
   
   
   
  Racoon doet 't goed (vind ik)
   

  Reacties

  irimi op 11-09-2011 17:35
  Tiens, ze leeft nog ...
  dikkemick op 11-09-2011 17:54
  Ja, leuke band
  betterthanyesterday op 13-09-2011 00:41
  Langzaam maar zeker kruipt ze uit een donkere grot al dan niet metdit liedje op repeat die door de de oortelefoonsnoertjes haar oren bereiken... :)
  betterthanyesterday op 13-09-2011 00:43
  Mmm, hopende dat ze niet weer de donkere grot ingaat vanwege mijn beroerde grammatica! :(
  ladyguin op 13-09-2011 11:37
  Ha nee...dat laatste heeft Stieg Larsson op z'n geweten..of nou ja...degene die het boek nakeek/redigeerde... staat er ergens......................
                                                                  bedrijf-
  simperium...
  Is toch gek zo'n afbreking?....@__@ maar goed, dat ik mij over zulke futiliteiten bozig kan maken is ook raar natuurlijk. Verder ben ik maar liever stil dan kond te doen van de (ik kan die blognaam maar beter overnemen want die Lin zit volgens mij nooit stil) ondraaglijke saai-, leeg- en overbodigheid van mijn bestaan. Mijn eens zo ballonige, bruisende en bubbelende ego is geslonken tot het formaat van een ineengeschrompeld nectarinetje. Ik heb geen werk, al jaren geen seks en mijn groter wordende kinderen tonen een meegroeiende mate van zelfstandigheid waardoor ik mij dikwijls overbodig voel. Ik maak mij zorgen over financiën, over hoe het met de wereld verder moet en het op orde houden van mijn  eigenste 100 vierkante grotmetertjes. Tot overmaat van ramp ben ik (waarom eigenlijk als ik er al geen hol meer aan vind MET nicotine) ook nog gestopt met roken. Veertien dagen rookvrij maar zojuist gezwicht voor vier trekjes van een dun, klein sigaartje dat nog ergens in een blikje onder in mijn tas zat. De zuigende leegte vul ik door mij vol te vreten met toch nog zo gezond mogelijke dingen die mij desalniettemin doen uitdijen tot proporties die me van mezelf doen walgen. Zitten mensen te wachten op zoveel gezeik en gezeur? Neen.. vandaar maar liever stilte....
  betterthanyesterday op 13-09-2011 20:27
  't Is allemaal net effe te mooi geformuleerd om écht medelijden met jou te hebben. 't Is alsof er maar één ding op zit: erover bloggen! :)
   
  Nora Ephron, Fay Weldon en Emma Brunt (en vele anderen) achterna!
   
  Ergens weet je toch best dat je verre van overbodig bent? Anders zou je je toch niet druk maken hoe het verder met de wereld moet? Heel veel sterkte, Kerstin! Je hebt misschien wel gelijk dat men er niet op zit te wachten, maar jou blijf ik toch zien als iemand die in staat is tot sublimeren.
  betterthanyesterday op 13-09-2011 20:28
  Men wacht dus op jouw sublimaties! ;-)
   
  Al klinkt dat walgen van jezelf niet best! :(
  betterthanyesterday op 13-09-2011 20:30
  Als jij - ijdeltuitje pur sang - geen foto's van jezelf kunt of mag plaatsen van jezelf op je blog dan is dat ook 'bad news'. Twee weken rookvrij is toch een aardige prestatie! Chapeau! :)
   
  ladyguin op 14-09-2011 10:56
  Putver....laat ik mijn trots eens een keertje varen (zo goed als bedelpoging) formuleer ik nog net effe te mooi om ook eens medelijden te krijgen van mijn geliefde Stefan! boehoeoe...enfin...laten we er dan maar op hopen dat de Lady  nog niet helemaal uitgesublimeerd is...het pruttelt wellicht nog ergens in de diepte of wie weet gebeuren er ineens nieuwe dingen die oproepen tot  het tegenovergestelde van die ondraaglijke saai-, leeg- en overbodigheid van mijn bestaan.  Ik ben btw na die vier trekjes gewoon weer verdergegaan met stoppen hoor :))
  betterthanyesterday op 14-09-2011 17:52
  Zodra je - als man, ik weet niet hoe 't met de vrouwen zit - ingaat op jouw bedelpoging dan ben je er direct van bewust en ben je weer de anti-bedel madame van weleer die méér dan onafhankelijk is! ;-) Er zal wel een psychologisch theorietje zijn die het kan verklaren?
   
  Dat bedoel ik dus. Zodra zich mogelijkheden aanbieden ben je weer op en top. Niet om te slijmen, maar die kracht zit wel in jouw vereeuwigd. Gisteren volkomen naar de kloten ('Zal ze morgen nog halen?') en vandaag vol positieve energie.
   
  Merk op dat je ongeacht jeondraaglijke situatie niet cynisch& verbitterdoverkomt (zit niet in het karakter?)en alles wat je zegt is hoogstens een bedelbrief voor Het Optimisme hoe somber het ook overkomt ('Help mij!')
   
  Deze dag van Het Optimisme kan niet meer stuk.Het glimlacht van oor tot oor: 'slechts vier trekjes en daarna gewoon verdergegaan met stoppen.' Wat een wereldwijf! :)
   
   
   
  betterthanyesterday op 14-09-2011 17:53
  Die Millenium-films moet je echt gaan zien! Zo sfeervol!
  ladyguin op 14-09-2011 18:01
  Mee je dat serieus van die films? Ik moest heel erg wennen... Had eerst weer z'n heerlijk boek van Carlos Zafon gelezen (notabene toen ik een weekje in Barca was) en thuis aan 1e millenniumboek begonnen...Yek dacht ik...ECHT zo'n mannenboek  (beetje in de stijl van Forsyth enzo) maar nu zo op 1 derde gevorderd....greep het me toch bij m'n lurfjes. Komt mooi uit want (ontwenningsverschijnselen?) ik word zo'n beetje elk uur badend in het zweet wakker...dan lees ik efkes en ga ik weer verder slapen... Ik ben pas bij deel 1 maar ik kan me natuurlijk wel sfeervolle beelden van een winters, zweeds landschap voorstellen. Ik vind het trouwens raar dat (niet om je te verbeteren hoor) millennium met dubbel l en dubbel n schrijft... iedereen zegt toch MIElennium...
  betterthanyesterday op 14-09-2011 18:23
  Schaduw van de wind? Die heb ik nu ook, voor 50 cent op de kop getikt bij een kringloopwinkel. Aanrader dus. Ben ook begonnen met die milleniumtrilogie, maar kwam op zo'n eenderde en toen vond ik het toch wat te gezapigén belangrijker nog: ik zag de film en toen was de behoefte aan lezen verdwenen...
   
  O ja, als je die films gaat zien vrees ik dat je weer gaat roken! Die Lisbeth Salander steekt voortdurend een sigaret op, dat zijn scenes op zich...
   
  Over thrillers gesproken: ik las laatst Voor ik ga slapen(vijf sterren in de VN-thrillergids, maar ik vind het wat overdreven) en verheug mij op Amberville!Alle personages zijn pluchen beesten.
   
  Overigens ben ik gek op Douglas Kennedy (Oog van de lens, Pact met de duivel). Man zit zwaar in de problemen. Jij zou je misschien op Nicci French kunnen richten? Vrouw in de problemen waarmee eigen sores in het niet vallen? Denk bijvoorbeeld aan Bezeten van mij...
   
  't Is bizar dat we mini schrijven terwijl je mienie zegt! ;-)
   
   
  betterthanyesterday op 14-09-2011 18:25
  By the way: van Miellennieum is nu ook een Amerikaanse Remake, over die heb ik het dus niet (moet ook nog in de bios komen).
  ladyguin op 15-09-2011 21:57
  Schaduw van de wind las ik een paar jaar terug in Alghero. Ik vind de sfeer en schrijfstijl bij mij passen, zeker nu ik in Spanje las en allerlei plekken herkende uit het verhaal. Toch vond ik het uiteindelijk soms wat teleurstellend want het spel van de engel lijkt (te) sterk op het 1e boek. Nicci French vind ik slappe hap, niks aan. Als het boek dan spannend wil zijn, moet ik van de zenuwen willen gaan nagelbijten :))
  betterthanyesterday op 16-09-2011 15:34
  In vergelijking met andere vrouwelijke thrillerauteurs vind ik Nicci French er toch wel bovenuit stijgen.
   
  Nagelbijten heb ik nog niet meegemaakt bij een thriller, die van John Saul las ik vroeger wel met rooie oortjes. Grisham, Kellerman, Martini, Cook; ik als ze stuk.
   
  Kan Irimi geen leeslijstje samenstellen? :) Lijkt me in ieder geval verrassend! Kan niet anders dan dat er een boek bijzit over een fotograaf die de wereld overreist en inhachelijke omstandigheden verzeilt raakt! :)
  ladyguin op 16-09-2011 23:28
  Ik weet 't niet zeker maar ik geloof dat Irimi niet zo'n boekenwurm is... Geschiedenis(boeken) heeft/hebben naast fotografie zijn interesse...toch?
  irimi op 16-09-2011 23:38
  Hahaha, je zou nog verschieten LG
  ladyguin op 16-09-2011 23:44
  Oepsie...
  wat zijn jouw laatste boeken die je gelezen hebt? Ik heb net die pil van Stieg Larsson uit... en putver...ik heb niet veel soeps meer liggen ...Suggesties? (maar niet van die frederick forsyth boeken hoor, daar vind ik niks an)
  ladyguin op 16-09-2011 23:56
  Vanmiddag wist ik iets niet....het lichaam is onzijdig maar wat schrijf je dan als je zegt... het lichaam komt het mooist tot haar/zijn??? recht...ik weet 't niet... wie wel?
  irimi op 17-09-2011 00:00
  Ik heb onlangs 'As van het kwaad' van Glen Meade gelezen. Momenteel ben ik bezig met 'Vlaanderen sterft' van Gerard De Beuckelaer.
  irimi op 17-09-2011 00:04
  Hangt er van af over welk lichaam je bezig bent zeker? ;)

  betterthanyesterday op 17-09-2011 08:53
  Nou ja, The Lady kan in ieder geval het stapeltje op haar nachtkastje vergroten met de twee door Irimi geïnitieerde boeken! :)
   
  ''As van het kwaad is een ijzingwekkende roman waarin de grens tussen feiten en fictie vervaagt en de lezer wordt meegesleurd in een spannend en zenuwslopend verhaal dat griezelig dicht bij de werkelijkheid komt… ''
   
  Ik zie Kerstin al meegesleurd worden! ;-)
   
  Wel grappig ja.Tegen een vrouw kun je zeggen: 'Je lichaam komt schitterend tot z'n recht...' Tegen een man kun je niet zeggen: 'Je lichaam komt schitterend tot haar recht.'
  ladyguin op 17-09-2011 11:02
  Beeldendenker....ik word zo vaak meegesleurd, het is fijn om even in een andere wereld te verdwalen. Als het TE eng of ijzingwekkend wordt, weet je toch wel in je achterhoofd dat je in een verhaal zit....
   
  Ik wilde met dat lichaam een algemene opmerking plaatsen...toen ging ik dus twijfelen... ik weet 't nog niet ...een lichaam komt het mooist tot ....recht...
  irritant hoor.
   
   
   
  Ik zit ook nog te twijfelen waarin ik zal beginnen...Ik heb hier nog nieuw liggen (zal wel een niet zelf gekozen boek van de eci zijn omdat ik weer eens te laat was met kiezen)  "dagboek van een manny" liggen (lijkt me een fluttertje) en het 1e deel van J.J  Voskuil (mijnheer Beerta)  maar dat is deel 1 van zeeeeeeeeeeven delen over "het Bureau"... zou dat niet ongelooooooooooooooooflijk saai worden? Wat een twijfelkont ben ik hè?
  betterthanyesterday op 20-09-2011 18:35
  Vraag blijft staan: met betrekking tot wat wilde je een algemene opmerking plaatsen over het lichaam?
   
  Las in de krant dat Het Bureau nu ook vertaald wordt in Duitsland: Das Buro.
   
  Alleen al de woordgrap in de titel (Dagboek van een manny) zegt volgens mij een boel. Oja dat ECI, die promotiewerkers die mij op straateen abonnement proberen aan te smeren en waarbij ik nu standaard vriendelijk glimlachend mijn hoofd schudt? Ik zweer bij de bibliotheek.
   
  Gisteren las ik Alles is gekleurd van Joost Zwagerman met een paar aardige essays. En vanavond wat korte verhalen van Updike en een lezing over een filosoof en zijn thematiek van een uur op CD. Vlak voordat ik ga slapen doe ik daar tegenwoordig aan.
  ladyguin op 22-09-2011 09:02
  Het was een opmerking dat een kledingadviseuze altijd zal proberen iemand zo te adviseren dat het lichaam zo optimaal mogelijk tot haar/zijn recht komt (of zoiets)
   
  Eci is makkelijk want ik heb daardoor altijd wel een goed boek in huis om cadeau te geven :) ik ben nu al zo lang lid dat ik aardige korting krijg...Daarnaast gewoon de bieb natuurlijk.
   
  Haha... filosofie is best leuk maar is een lezing OVER een filosoof nu ook al de moeite waard?
   
  Sinds ik zo raar (met vele onderbrekingen) slaap...lees ik me een ongeluk maar die manny is helemaal niks hoor...dat kon je al na twee bladzijden lezen weten....
  BTY op 22-09-2011 13:58
  Ha, u doet aan intellectuele verrijking! Dat komt natuurlijk altijd van pas in de (nabije). Hoop dat u multimiljonair wordt in uw geest! :)
   
  Zorgt u er nou maar voor dat Uw Geest tot zijn recht komt! ;-)
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl