ladyguin.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  eXTReMe Tracker
   
   
   
   
   
  ff zwijmelen met legendarische John ;)

  Reacties

  betterthanyesterday op 05-10-2010 18:46
  Zwijmelen bij de 'Z' van het Groot Ladyguin Woordenboek. 'Frobelen' bij de 'F'.
  ladyguin op 06-10-2010 09:00
  Zwijmelen onder Zeurzakken
  Frobelen onder : Friemelen
  kristel op 07-10-2010 17:46
  En het zwijmelnummer van vandaag is natuurlijk 'Toen ik jou zag' van Antonie Kamerling. Een van de weinige blonde mannen die mijn meisjeshartje sneller deed kloppen. Letterlijk dicht bij God nu. Zonde...
  ladyguin op 07-10-2010 19:10
  Ja ...zeker zonde.... Ik val ook niet op blond maar Antonie is een knapperikje... Blond maar wel met pit...alhoewel ik op deze foto toch  (of nu ineens) ook wel iets droefgeestigs zie...  Je moet alles wel hartstikke zwart zien als je zelfs voor je kindertjes niet meer wilt/kunt doorleven...echt rottig
   

  betterthanyesterday op 08-10-2010 09:16
  Gelukkig hebben(Kirstel en Ladyguin) kinderen! Dan hoef ik mij ook geen zorgen te maken dat ze zelfmoord zullen plegen (of een poging doen)! ''t is beter dat ik er niet ben!' of 'Ik heb niets meer toe te voegen of aan te vullen op deze planeet en ik overleef nu alleen nog maar i.p.v. te leven' zijn normale gedachten die zulke sterke vrouwen als jullie zijn (geworden of nog gaan worden) weten te temmen! :-))))
  ladyguin op 08-10-2010 09:22
  Ik heb ook mijn (hele) zwakke momenten gehad en wilde mezelf ooit van het hoogste balkonnetje van mijn huis werpen ....Als je zo ongelukkig bent dat alles de hel lijkt wil je alleen nog maar rust en kun je w.s. aan niets anders meer denken (ook niet an je bloedjes dus) .... Ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken dat ik sterk genoeg ben om alle endogene en exogene factoren te kunnen beheersen/weren die mij naar de rand van de afgrond zouden kunnen doen drijven.... 
  ladyguin op 08-10-2010 09:23
  Maar ´t is wel lief gedacht natuurlijk.....
  betterthanyesterday op 08-10-2010 09:55
  Damn, ja dat is ook altijd het verrotte: iemand kan ernstig depressief geraken, maar dat je dan toch denkt dat diegene niet het innerlijk heeft om zelfmoord te plegen. Jij bent daar een uitstekend voorbeeld van! Dat dachten we van Antonie ook! Ik probeer het hierboven natuurlijk ook luchtig te houden. Kinderen als extra reden om je niet van kant te maken, omdat je nu eenmaal verantwoordelijkheid hebt. Maar als je die verantwoordelijkheid niet meer kunt dragen, valt die extra reden weg.
   
  Wat mij het allerengst lijkt is dat wanneer iemand zich weliswaar laat bereiken maar dat hij/zij toch zelfmoord pleegt. Ik heb het idee dat de meeste zelfmoorden gepleegd worden omdat mensen andere mensen niet meer kunnen bereiken en ook niet geloven dat ze daar ooit toe in staat zijn; de innerlijke realiteit strookt absoluut niet meer met de buitenwereld en valt ook niet meer te integreren. Onbereikbaarheid, dat blijkt ook bij Antonie, is toch een teken dat het absoluut niet goed zit.
   
  Misschien dat jij je niet meer zo snel laat bereiken of het gevoel hebt dat je een ander niet echt bereikt op het niveau waarop je iemand wilt bereiken, maar uit jouw hele karakter komt toch wel tot uitdrukking dat je van jezelf weet dat je dat hoge niveau kunt bereiken en dat de ideale omstandigheden zich niet voordoen waardoor je ook niet in de gelegenheid komt. En daarbij heb je, iedereen heeft dat!, criteria om je te laten bereiken of de ander te willen bereiken. Als dat allemaal wegvalt en je hebt het gevoel dat je als mens gewoon niet in staat bent om iemand te bereiken of dat iemand jou kan bereiken dan groeit het onbegrip in je, de wanhoop. Maar omdat jij toch iemand bent die de hoop levend houdt?
   
  Ooit zei je zoiets dat het vuur in je altijd zal blijven branden. Mocht het uit zijn dan weet je dat het ooit weer kan gaan branden, maar wat als je dat gevoel niet meer hebt? Al met al heeft het te maken met tevreden ouder worden. Gisteren hoorde ik Antonie veel over leeftijd praten, hij is niet uitgenodigd voor de casting van Floris omdat hij te oud was. Als je nog zoveel ambities hebt die je wilt verwezenlijken en je merkt dat je leeftijd tegen zit, kan dat ook een grote rol hebben gespeeld. Al blijft het gissen. Maar dat keuzes met elkaar botsten zorgde bij Antonie wel voor depressies, getuige ook zijn eigen woorden.
   
  Voor mij geldt: sterfelijkheid delen en ik heb voldoening. Of die verloren jeugd (die voor een ieder verloren gaat) kunnen inhalen. Dat is wel zwaar omdat het uiterlijk niet meer met het innerlijk kan worden vertegenwoordigd. Iemand zei gisteren: 'En hij zag er nog zo leuk uit!'
   
  Enfin, om maar aan te geven dat het niet zo luchtig is als ik voorspiegel. En als iemand maar genoeg tegenslag krijg, kan elk mooi karakter ten gronde worden gericht tot een hoopje ellende.
  betterthanyesterday op 08-10-2010 09:59
  Ik geloof ook dat - naarmate je ouder wordt - een relatie er alleen nog maar is om het verdriet te kunnen delen van ouder worden of tenminste niet het gevoel te hebben dat iedereen ouder wordt behalve jij! Maar dat is wel erg confronterend en velen kunnen die confrontatie niet aan; je ex was er misschien ook een voorbeeld van?
   
   
  betterthanyesterday op 08-10-2010 10:00
  ...dat iedereen ouder wordt behalve jij'
   
  haha was het maar zo'n feest! Ik bedoel: dat iedereen jong is behalve jij!
  ladyguin op 08-10-2010 10:03
  Dat is ook het enge.... we (ver)oordelen zo´n zelfmoord al snel (DAT kun je toch niet maken(voor de achterblijvers)) maar je weet ´t nooit. Je hoort ook vaak van mensen dat er iets knapte...Iets in je hoofdje zegt Snap...en het is gedaan.....Misschien was het bij Antonie JUIST omdat ie er leuk uitzag maar met dat mooie bekkie toch niet kon bereiken wat hij ambieerde... Ik ben momenteel ook niet echt gelukkig... mijn huppeltjehupgehalte keldert naarmate je zelf doorkrijgt dat je niet (meer) vooruit of zelfs achteruit gaat....Het kost veel kracht om te hopen dat er iemand komt die je meehelpt met het vlammetje weer aan te blazen of zelf de kracht uit je tenen te halen het vuurtje op te porren....
  ladyguin op 08-10-2010 10:08
  je ex was er misschien ook een voorbeeld van? Ik zou het echt niet weten...Ik weet alleen maar dat ik nog steeds woest ben op die klootviool die alles in zijn leven heeft verprutst en ook nog voor zovelen. Ik weet het niet met die man... Hij doet heel spiritueel maar volgens mij is hij nou echt zo´n typisch gevalletje ego vetmesten....Zielig voor zijn ouders en ook wel beschamend...ze hebben maar 1 jongen die dan zo zijn leven vergooit.
  kristel op 08-10-2010 15:10
  Gisteren kreeg ik een sms-je met daarin de opmerking ´ík benboos, want hoe kan je dat je vrouw en kinderen aandoen´. En dat maakte mij dan weer een beetje boos, want dan oordeel je dus over iemand die zo ver van alles en iedereen verwijderd was geraakt dat hij de dood als enige uitweg zag. Depressie is een vreselijke ziekte die je als buitenstaander nooit helemaal zal kunnen bevatten. Maar waar een mens is is meestal ook een oordeel...
   
  En BTY, maak je geen zorgen, ik ben nooit in de buurt gekomen van de gedachte om er een eind aan te maken. Ik blijf lekker nog even!
  kristel op 08-10-2010 16:12
  Nu ik erover nadenk: ik oordeelde dus ook, over dat oordeel...
  jacobzorg op 08-10-2010 16:26
  ik dacht tegelijk aan Hongarije en nog veel meer.Dacht wat is er nou ergerderder. Voor Hollanders een knappe jongen die aan depressie lijdend ter bescherming van zijn omgeving in alle openheid een einde aan zijn bestaan maakt.Het puurste egoïsme.
  ladyguin op 09-10-2010 01:11
  Er zitten verschillen tussen oordelen...je mag best of "moet" immers soms een oordeel hebben om je eigen plaats in te kunnen nemen hoe je ergens over denkt.
   
  veroordelen...dat moet soms ook als er een vonnis wordt geveld bij misdaden,
   
  beoordelen...de meesten van het werkend volk krijgen een functioneringsgesprek waarbij je wordt aangesproken op je competenties..

  Vooroordelen zijn anders (denk ik)....Een vooroordeel is een mening die niet op feiten is gebaseerd. Voltaire definieerde een vooroordeel als een mening zonder oordeel.
  ladyguin op 09-10-2010 01:16
  Alles wat dichterbijerder is, voelt erger voor de meeste mensen Jacob... Ik weet niet of je dan kunt spreken over (puur) egoïsme . Ik ben zelf ook dieper in rouw gedompeld als een van mijn katten overlijdt dan wanneer zoiets vreselijks mijn buurvrouw overkomt...en een kat is toch maar een kat maar de buurvrouw ken ik niet...Ben ik nou een egoïst? :(
  jacobzorg op 09-10-2010 08:27
  nee ik bedoelde met een cynische ondertoon dat ik zelfmoord een hoogst egoïstische daad vind. Ik ben ongeneeslijk depressief dus Ik stop er mee....Ik doe dat zodat ik geen belemmering vorm voor mijn vrouw mijn kinderen en mijn omgeving. Goed de storm in je kop hebben is ook geen pretje. (Niet dat rouwen om een naaste een egoïstische daad is) .
  Maar hongaren en zelfs australiers zijn met de techniek en mogelijkheden van tegenwoordig toch ook wel naasten geworden
  ladyguin op 09-10-2010 14:23
  Hmmm.... ik vat het niet helemaal waar je nou precies op doelt...Gaat ´t nou over het egoïsme om een eind aan je eigen leven te maken? ...of gaat het om het egoïsme dat je alleen om je naasten bekommert (terwijl er zoveel ander leed plaatsvindt op deze aardkloot)? Ik vind mensen schijnheilig en overdreven doen als het zelfmoord betreft. Natuurlijk is het echt rot als je je man/vader (in dit geval)zo jong moet missen maar ik geloof aan deandere kant dat de wereld gewoon verder draait (zeker voor kinderendie ookanders met het gemis omgaan dan volwassenen)...ik kan het niet echt egoïstisch vinden...soms is het gewoon klaar en is je boek uit. Dat anderen je verhaal nog zo spannend vinden is eigenlijk, ergens hun probleem. Ik vind het vaak ook een soort moedig....maar ik vind het wel belangrijk hoe je het doet. Ik ken een vrouw wiens zoon zijn hoofd er zowat had afgeschoten en hem zo in de slaapkamer aantrof....als je het doet, doe het dan een beetje fatsoenlijk zou ik bijna zeggen.... (mrj...daar denk je dan w.s. OOK niet meer aan)
  jacobzorg op 09-10-2010 17:49
  Nou ja het zijn scharrelgedachten. Ik heb er geen duidelijke mening over. Maar de hand aan jezelf leggen is egoïsme. Ik weet niet.
  Iedereen is vrij en mag doen en laten waar ie zin in heeft. 
  ladyguin op 09-10-2010 18:22
  scharrelgedachten...hebben we naast onze bekende scharrelkippies nu ook scharrelhanen dan?
  Ik vind het meer wiebelgedachten. Het is ook geen gemakkelijk onderwerp...en al helemaal niet als je d´r voor staat....:(
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl