ladyguin.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  eXTReMe Tracker
   
   
   
   
   
  Laatste artikelen
  Wat doen volwassenen kinderen toch aan  en erger nog....Waar moet dat heen met de wereld?
   
  Lees meer...
  Insluiten kon niet dus dan maar klikkerdeklikken
  Lees meer...
  Nee hoor...'t was de Costa Brava natuurlijk. Na een heeeeeeeeeel stresvolle toestand (ontslag) en het nog depressiever makende aanhoudende natte zeikweer won ik bij vakantieveilingen.nl twee erg goedkope retourtickets naar Girona en fikste ook nog een mooi maar goedkoop hotel in Barcelona.  Mijn kinderen mochten een week mee met paps naar Turkije dus ik kon eind augustustoch nog even naar de troostende zon escapen met mijn dierbare moedertje. Toch was er zo nu en dan, eenmaal gearriveerd in Espana,  nog wel sprake van enige stress. We hadden een automaatje besteld (we arriveerden midden in de nacht) en die was er niet. Alleen een gewone handgeschakelde huurauto!!! Maar wij rijden allebei, zoals het oude mutsen (haha) betaamt, een automaatje thuis...zonder bergen ook nog!  Dus we gingen maar met de taxi voor het overbruggingsnachtje naar Girona, hevig vermoeid en teleurgesteld. En de volgende dag maar dubben of die auto toch maar niet zouden ophalen. Het hotel bevond zich in een buitenwijk van Barcelona(40 minuten met de tram naar het centrum) en het plan was om de stad af te wisselen met de badplaatsen ten noorden en zuiden van de stad. We waagden de gok en haalden de auto toch maar op maar ik vond het ècht wel scarry, vooral als we verdwaalden in stadjes waar heul veul steile straten waren en je om de seconde hellinkje moest trekken... Misschien kunt u zich er wat bij voorstellen??? Oh, oh en dan die snelweg..... Bij ons hoef je voor zover ik weet, toch nooit naar de linker baan waar ze het hardst rijden om naar een uitrit te gaan.... Maar goed, het schakelen wende uiteindelijk, na  een week haha, toch nog wel.... Het hotel was prachtig maar het personeel was ergerlijk arrogant en ongezellig. Wij zijn echt van die bepjes die lekker gepoedeld naar een heerlijk ontbijt gaan (het was supergoed verzorgd) maar als ze dan alleen zo chagrijnig brullen van: " ROOMNUMBER"dan is dat niet prettig...Echt jammer. Een hotel zonder ziel, zo voelde het. Voor mij hoeft men echt niet te buigen als een knipmes, maar je wilt je wel een beetje welkom voelen toch? Verder vermaakten we ons goed, de winkels en etalages zijn een paradijs voor dames, het eten is geweldig (vooral voor visliefhebbers) en het weer was gewoon perfect!
   
  Wat een verademing, even een week geen gevoel te moeten vluchten naar de Ark van Noach....geen gestaar meer naar je handen omdat je bang bent dat daar in de loop van de natte zomer zwemvliesjes tussen gaan groeien...Wat ik op de laatste dag in Girona erg leuk vond was een bruiloft... Er stond een hele groep behoorlijk opgedirkte mensen te wachten en ik stond een poos te wachten met mijn toestel in de aanslag. Ik verwachtte een prachtig bruidje.... Na tien minuten begon men te klappen en toen kwamen er twee nèt in de echt verbonden heren onder het poortje vandaan....Haha.... weer betrapt op een vooroordeel. Later, weer thuis, zag ik toevallig een docu over het gayfestival in Barcelona...Het is best bizar/bijzonder te noemen dat men zo'n twintig jaar terug  in dit macho-landje homo's verafschuwde en tegenwoordig de homo's het de enige plek waar ze zich ècht geaccepteerd en vrij voelen vinden...
  een impressie.........
  Lees meer...   (19 reacties)
  Ik had twee gratis kaarten voor de woonbeurs... Als het maar niet op de huishoudbeurs lijkt zei ik tegen mijn mams die ik uitnodigde.  Daar ben ik 1x geweest en dat was dan ook ééns maar nooit weer. Maar goed...ik heb altijd al snel mijn oordeel klaar dus ik dacht: (eerst) proberen maar.
   
  Het was wel leuk om eens gedaan te hebben. Maar ik ben en blijf een lastig mens want ik houd nu eenmaal niet van perfect, standaard, wat iedereen heeft/wil. En daar was veel van....van die haardjes die je in een muur moet bouwen, jaccuzi's, kroonluchters en al die vreselijke natureltinten. Ik vind het me een partij klinisch. Maar ik weet het: ik ben een zeur want de prullige frutseligheid van de Ariadne stand (met een overdose aan houten hartjes en vogelhuisjes , u kent 't wel) vinikookniks..... Doe mij maar iets gekkigs, iets wat iets eigens heeft, dat inspireert mij.  Degenen die mij kennen (ik kan geen teksten bij de foto's zetten) weten ws wel waar ik van gruwel en waar ik van houd...Het was een fijne dag. Als ik in Amsterdam over de grachten slenter, lijkt het alsof ik vrijer ben, vrijer kan ademen.
   
  Enfin...neem zelf een woonbeurskijkje en KLIK het woonbeursfolderplaatje.........Volgens mij heb ik best een aardige fotoreportage gemaakt :)          
  Lees meer...   (5 reacties)
  Jaja...mijn wereldje wordt steeds kleiner...I know... Maar het is ook niet echt zo dat ik nou met mijn hoofd alleen nog maar tussen de grassprietjes zit hoor...
  maar eerlijk waar.... als je behept bent met een groot observatievermogen (en een aardige lens), kom je zo nu en dan merkwaardige zaken tegen....
   
  Eerst zag ik deze knakker....
   
   
  Toch zo'n 6 cm kronkelend spul
   
   
  Efkes lekker gifgroen poepen
   
   
  En wie kom ik dan de volgende dag weer tegen? Tis nog een zoekplaatje...

   
   
  Ja joehoe....hier zit ik
  (ik is een Nederlands(?) variantje op de enorme Afrikaanse grashopperT...zo'n 8 cm lang schat ik, ik schrok me rot toen hij ging springen)

   
   
  Een paar dagen later....'t moet nou toch niet gekker gaan worden @_@ en jaja, ik weet best dat als je weinig seksueel actief bent, een menske soms raar gaat fantaseren. Ik wilde nog even wat onkruid wegplukken toen ik DIT zag...gelukkig kon dit deze keer niet springen of kronkelen hahahaha, gatver....
  Er zat nog een vlieg op ook
   
   
  en een gaatje bovenin, nog noooit zoiets gezien

  Lees meer...   (11 reacties)

  Deeltjeslab CERN doet 'onmogelijke' meting - tijdreizen wellicht mogelijk

    vrijdag 23 september 2011 | 08:16 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 23 september 2011 | 11:14

  Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
  Medewerker CERN controleert ring van deeltjesversneller Large Hadron Collider in Genève. Foto: GPD

  Medewerker CERN controleert ring van deeltjesversneller Large Hadron Collider in Genève. Foto: GPD

  GENEVE - Een van de steunpilaren van de wetenschap - het idee dat niets zich sneller kan voortbewegen dan het licht - staat na een experiment in Zwitserland plotseling op lemen voeten.

  Wetenschappers van het Europese onderzoeksinstituut CERN hebben deeltjes snelheden laten afleggen die boven de lichtsnelheid liggen.

  Aardverschuiving
  Als hun metingen kloppen, zou het experiment, dat los staat van de grootste deeltjesversneller ter wereld, de Large Hydron Collider (LHC), een aardverschuiving in de natuurkunde kunnen bewerkstelligen.

  "Het gevoel dat de meeste mensen hebben is dat dit niet kan kloppen, dat dit niet waar kan zijn", zei James Gillies, woordvoerder van het CERN. De verblufte wetenschappers hebben collega's in Japan en de Verenigde Staten gevraagd hun metingen onafhankelijk te verifiëren of theorieën aan te dragen die de gemeten snelheden kunnen verklaren.

  Zorgvuldigheid
  Tot die tijd durven ze het niet aan te spreken van een ontdekking. "Ze vragen de natuurkundegemeenschap om wat zij gedaan hebben tegen het licht te houden en het nauwkeurig tot elk detail te onderzoeken en in het ideale geval herhaalt iemand elders in de wereld de metingen", aldus Gillies.

  "Als het waar is zou dit zo'n sensationele ontdekking zijn dat men er uiterst zorgvuldig mee moet omgaan", zei John Ellis, een theoretisch natuurkundige van het CERN die niet bij het onderzoek betrokken was.

  Einsteins vergelijking
  Volgens de speciale relativiteitstheorie van Albert Einstein kan niets zich sneller voortbewegen dan het licht: zijn beroemde E=mc2 vergelijking. Die staat voor energie is gelijk aan de massa maal de lichtsnelheid in het kwadraat.

  De snelheden werden waargenomen in een neutrinostraal die vanuit een deeltjesversneller in Genève op een laboratorium in Italië, 730 kilometer verderop, werd afgevuurd. De neutrino's zouden hierbij zestig nanoseconden sneller zijn gegaan dan de lichtsnelheid van ongeveer driehonderdduizend kilometer per seconde. De onderzoekers stelden de foutenmarge op tien nanoseconden, waardoor de afwijking op zijn minst opmerkelijk is.

  Hercontroleren
  Vanwege de omvang van de eventuele ontdekking zijn ze maandenlang bezig geweest met het controleren en hercontroleren van de resultaten om er zeker van te zijn dat er geen fouten zijn gemaakt. In een laboratorium in Chicago kan de test worden nagedaan, zei Stavros Katsanevas, onderdirecteur van het Franse Nationale Instituut voor Nucleair en Deeltjesfysica-onderzoek.

  In 2007 werden daar ook snelheden hoger dan de lichtsnelheid gemeten, maar die vielen binnen de foutmarge, waardoor het wetenschappelijke belang werd ondermijnd.

  Oerknal
  Ook in Japan kan de test worden nagedaan, hoewel met vertraging, omdat het land nog steeds kampt met de naweeën van de ramp met een kerncentrale in maart.

  Als de resultaten worden bevestigd, betekent dat een fundamentele heroverweging van de natuurwetten, te beginnen met Einsteins speciale relativiteitstheorie uit 1905. Deze theorie helpt bij het verklaren van van alles en nog wat, van zwarte gaten tot de oerknal. "Tot dusverre werkte zij perfect", aldus Ellis.
   
  Gesprek met Frank Linde, directeur van het instituut Nikhef, het nationaal instituut voor subatomaire fysica, dat gelinkt is aan CERN in Zwitserland. 

   
   
  Ik blijf het intrigerend vinden! Misschien reis ik over een tijdje wel terug naar 2001/2002.....
  Een poos terug schreef ik er al over: ARCHIEF 2009
  Lees meer...   (1 reactie)
  Zoveel brillen @_@ Evenzovelen sneuvelen in mum van tijd. Vaak alleen zo'n miniscuul schroefje wat mist. De Hema heeft geen brillenreparatiedienstje. Echt zonde want je gaat natuurlijk niet naar Hans Anders ofzo met een hemabrillie....


  Lees meer...   (7 reacties)
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl