ladyguin.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  eXTReMe Tracker
   
   
   
   
   
  Laatste artikelen
  Ik ben er nog hoor....
   
   
   
   
  Lees meer...   (15 reacties)
  Gooi een steen naar de dag
  Zo ver als je kunt
  Spoel het zout van je huid
  Doof het vuur
  Volg het spoor dat er ligt
  Zoek niet wat er nooit meer is
  Was het zand uit je haar
  Geef een naam aan ieder jaar
  Drink de tranen op je hand
  Zwijg er van
  Erf de ogen van je kind
  Kijk er door
  Koester je geheime hart tot het eind

  Reis ver, drink wijn, denk na
  Lach hard, duik diep
  Kom terug

  droom een boot in de zon
  Geef hem zeilen en wind
  Kus een droevige mond heel zacht
  Voor de dag begint
  Bewaar een steen in je tas
  Uit het land waar je sliep
  Waar je de wonden opliep
  Waar een koninkrijk verging

  Haal de parels uit de zee
  Geef ze weg
  Vecht met alles wat je hebt
  Verlies het goed
  Wacht dan tot het lichter wordt
  Je hebt de tijd

  Reis ver, drink wijn, denk na
  Lach hard, duik diep
  Kom terug


  Lees meer...   (2 reacties)
  Bergen 1
   
   
   
   
  Lees meer...

                                             Regina Spektor

  Oude muziekrecensie Kindamuzik

  Tekst: Herman Roggeveen

  Publicatiedatum: 27 juli 2006

  Van sommige (super)sterren weet je gewoon dat ze nooit zullen aanslaan bij ons. Omdat hun popmuziek te veel moeilijke woorden bevat, te afwijkend klinkt of gewoon niet gemakkelijk genoeg weg luistert. Wat dan erg jammer is, omdat Fiona Apple, Sheryl Crow (goed dan, één hit gehad hier) of Sarah McLachlan prachtige platen hebben uitgebracht.

  Regina Spektor is er ook zo eentje. Geboren in Moskou, maar op negenjarige leeftijd naar Amerika verhuisd. Daar ging ze van school naar school naar school, waar ze telkens maar moeilijk kon aarden. Daarom ging ze, geheel in zichzelf gekeerd, maar wat liedjes verzinnen. Fantoom-pianospelen in de klas en zo. Daardoor begonnen haar leeftijdsgenoten haar nog vreemder te vinden, en zocht Regina alleen maar meer haar toevlucht in muziek.

  Dat heeft gelukkig goed uitgepakt. Regina groeide immers uit tot een begenadigd pianiste met een prachtige zoetgevooisde stem. Tel daarbij op dat ze eruitziet als een pop, en je hebt een goede zangeres zoals er zoveel zijn in Amerika.
  Regina had echter het geluk tegen Julian Casablancas aan te lopen in de studio, met wie ze 'Modern Girls and Old-Fashioned Men' opnam. De Strokes-frontman was zo onder de indruk van Spektor, dat ze mee mocht op tournee. Dat was voor de Russische zangeres een uitgelezen kans om haar derde album Soviet Kitsch bij een breed publiek te introduceren.

  Inmiddels is ze toe aan haar vierde album, Begin to Hope. Het staat vol met prachtige popliedjes. Van het fragiele 'Fidelity' of de single 'Samson' tot het meer brutale 'On the Radio' en 'Better'. In het theatrale 'Apres Moi' zingt ze zelfs een gedeelte in haar moedertaal. Hoewel je er niks van verstaat, voel je de emotie door haar lijf gieren.
  Ook 'Lady' zit barstensvol gevoel, al zingt ze hier de blues. Op slechts een paar nummers dwaalt Spektor af, zoals bij het dubby 'Edit' of het conceptmatige 'That Time', dat nog het meest doet denken aan Fiona Apple.

  Met haar loepzuivere en zoete stem had Regina Spektor er voor kunnen kiezen om een plaat vol Norah Jones-achtige nummers te maken en zo miljoenen cd's te verkopen. Ze kiest echter voor de moeilijke weg. Geen standaardballads en niemendalletjes, maar echte liedjes met passie, emotie, liefde, moeilijke woorden en poëtische, dubbelzinnige teksten. Het levert een prachtige plaat op, en een optreden op Pukkelpop. Ik hoop dat Lowlands aan haar toer wordt toegevoegd, al zal dat tevergeefs zijn, vrees ik. In Nederland gaat het immers nooit wat worden met Regina.
   
  Lekkere muziek hoor: KLIKKERDEKLIK
  Lees meer...
  met een tijgerknuffie en een lampje aan dromen....Zo lief. Tussen tafellaken en servet :))
   
   
  Lees meer...   (3 reacties)
  Mijn oudste is druk druk druk....Ze loopt tot maart stage in Amsterdam, komt de weekenden naar haar vriend in Arnhem en wipt af en toe ook nog even bij mamsert aan.  Dat kind lijkt met de jaren mooier te worden...
   
   
  Lees meer...
  Maar toch wel lekker.... Reed gisteren door een zonovergoten landschap toen dit nummer op de radio was...Ik vind die eerste trance/house/rapnummertjes best aardig...maar 't heeft niks met tribals te maken...daar geloof ik dan weer geen fluitje van. Die mensen zouden zich het beeldwit schrikken als ze dit knoerthard voor hun hutje hoorden.
   
   
  Lees meer...
  Hoepsie.....volgens mij is die koe helemaal niet zo heilig :p Moet je ook maar niet in de rimboe gaan biken... In nepal kwam ik ze ook al tegen...@_@ Vinden ze het nog gek ook dat zo'n yak in de stress schiet....
   
  <a href='http://video.nl.msn.com/watch/video/antelope-takes-out-biker/1jhvm8ci8?src=v5:embed::' target='_new' title='Antelope Takes Out Biker'>Video: Antelope Takes Out Biker</a>
  Lees meer...   (5 reacties)
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl